назад

У П’ятихатському бюро правової допомоги підбили підсумки роботи за два роки

42692955 1487933627975472 2588312382522523648 nПро роботу П’ятихатського бюро правової допомоги розповіла керівник бюро Тетяна Федан під час круглого столу “Розвиток системи безоплатної правової допомоги в П’ятихатському районі”. До участі в заході долучились представники районної ради та райдержадміністрації, відділу пробації, відділу РАЦСу, військового комісаріату, центру зайнятості, представники засобів масової інформації та ін.

Упродовж двох років на захисті прав мешканців району стоять фахівці Тетяна Федан та Валентин Косян. З віддалених сіл до них приїжджають люди, які потребують кваліфікованої юридичної допомоги. Для забезпечення доступності безоплатної правової допомоги правники виїжджають до Вишневської, Лихівської громад, Саврівської, Жовтянської сільських рад, П’ятихатської виправної колонії, центру зайнятості, інших установ. Упродовж двох років фахівці провели понад 100 правопросвітницьких заходів для дорослих і дітей, молоді і людей похилого віку. Адже юристи П’ятихатського бюро правової допомоги прагнуть донести правову інформацію до всіх соціально вразливих груп населення. І у них це вдається, оскільки щодня за захистом звертаються люди, тривають консультації і вже з’явились перші перемоги в судах та позитивна практика.

З моменту створення бюро – 1 вересня 2016 року – правники надали консультації понад 3300 мешканцям району, – розповіла присутнім на зустрічі Тетяна Федан. – Сто дев’яносто чотири громадянина отримали вторинну правову допомогу. Тобто для них було складено процесуальні документи або інтереси людей в суді та інших органах представляли фахівці бюро чи адвокати, гарантовані державою.

Під час круглого столу правник також розповіла про загальнонаціональний проекту “Я МАЮ ПРАВО”. Зокрема присутні отримали матеріали про протидію насильству, булінгу, інформацію щодо захисту прав дітей. Жваве обговорення викликала демонстрація соціального ролику про захист трудових прав військовослужбовця із серії “Безоплатна правова допомога поруч”. Адже у схожій ситуації Тетяна Федан через суд поновила на роботі мешканця П’ятихатського району.

За результатами зустрічі учасники домовились і надалі проводити правопросвітницькі заходи, але зробити їх ще більш систематичними. Заступниця голови П’ятихатської районної ради Надія Малкова зазначила: “Ми пишаємось нашим бюро правової допомоги. Тут справді допомагають людям і ми, як орган влади, бачимо актуальність та важливість цієї роботи”. Заслуги п’ятихатських правників було відзначено подякою Міністерства юстиції України керівнику бюро Тетяні Федан.

Нагадуємо, що мешканці міста П’ятихатки та всього П’ятихатського району можуть звертатись на консультацію до юристів бюро за адресою: м.П’ятихатки, вул.Пушкіна, 107, тел.096-188-55-43. За телефоном контакт-центру системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 можна цілодобово і безкоштовно отримати безоплатну первинну правову допомогу та дізнатись адресу будь-якого центру або бюро в Україні.

{gallery}news/2018/10/2{/gallery}