назад

У Шостці для неповнолітніх провели правовиховний захід «Злочинність серед неповнолітніх. Види юридичної відповідальності»

ShM 2017 03 06 VIDPOVIDALNIST NEPOVNOLITNI  36 березня зметою підвищення правової свідомості та запобігання злочинності серед неповнолітніх інтегратор Шосткинського місцевого центру Юлія ЗАЦАРИННА для учнів 6-х класів Шосткинської загальноосвітньої школи IIII ступенів № 7 провела правовиховний захід на тему: «Злочинність серед неповнолітніх. Види юридичної відповідальності».

В ході виховного заходу інтегратор центру Юлія ЗАЦАРИННА розповіла учням про причини вчинення правопорушень неповнолітніми особами, вік з якого настає адміністративна, кримінальна та цивільна відповідальність, покарання, які застосовуються до неповнолітніх.

«Адміністративній відповідальності підлягають особи, які досягли на момент вчинення адміністративного правопорушення шістнадцятирічного віку. Для прикладу:  в Єгипті, Іраку, Лівані адміністративна відповідальність настає з 7 років.Найчастіше неповнолітніми особами вчиняються такі адміністративні правопорушення, як: дрібне викрадення чужого майна; дрібне хуліганство; азартні ігри, ворожіння в громадських місцях, тощо; куріння тютюнових виробів у заборонених місцях», – повідомила учням фахівець центру Юлія ЗАЦАРИННА.

ShM 2017 03 06 VIDPOVIDALNIST NEPOVNOLITNI  2

В ході заходу учні цікавилися питаннями в яких випадках неповнолітня особа може бути звільнена від юридичної відповідальності, які види заходів застосовуються до малолітніх правопорушників віком 12-13 років та як  уникнути покарання.

Після закінчення правовиховного уроку, директор школи № 7 Людмила БАКЛАНОВА зазначила, що злочинність серед шкільної молоді стрімко молодшає.

 «Якщо раніше на вчинення злочин наважувалися 16-річні, то тепер вже частіше злочинцями є 12 та 13-річні. Вчинення підлітками правопорушень спонукає насамперед безгрошівя та проблеми в родині. І як не дивно – бажання заявити про себе батькам та суспільству. Тому проведення виховних заходів серед підростаючого покоління є запорукою профілактики злочинності та уникнення правопорушень у майбутньому», – зазначила директор навчального закладу.

 

Довідково: Шосткинський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: м. Шостка, вул. Горького, 4, т. (05449) 7-30-94, 7-28-05.