назад

У Запорізькій та Донецькій областях поповнено ряди адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу

22Впродовж 2018 року у Запорізькій області безоплатну вторинну правову допомогу надавало 136 адвокатів, які внесені до Реєстру адвокатів, що надають БВПД. На Донеччині таких адвокатів – 113. На початку кожного року здійснюється щорічний процес укладення контрактів з адвокатами, що надаватимуть безоплатну вторинну правову допомогу.

       Попередній конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги проводився у червні 2018 року.

       І вже наприкінці листопаду 2018, відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 06.11.2018 № 3957/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги» Координаційний центр з надання правової допомоги повідомив про проведення з з 03 грудня 2018 року по 31 січня 2019 року ХІ конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

       33Для участі у конкурсі адвокатам було необхідно пройти он-лайн реєстрацію та надіслати в електронному вигляді скановані копії необхідних документів. Далі відбувалося проходження адвокатами дистанційного курсу, що був розроблений фахівцями системи безоплатної правової допомоги з урахуванням практики взаємодії із адвокатами у процесі надання БВПД, оцінка за результатами якого формувалася автоматично. Усі ці етапи вже відбулися.11

       І ось, 21 січня 2019 року, у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях пройшов останній етап конкурсу – індивідуальні співбесіди з адвокатами – у якому прийняли участь 34 правники – щодо оцінки їх мотивації до роботи в системі БПД. До складу комісії, що оцінювала не лише професійні якості, а й комунікабельність та емоцiйну врівноваженість, входили досвідчені правники, серед яких представники як державних установ так і громадських організацій.

    IMG-14059aa9b9b19549d6a4e0e73bd964ac-V   22 січня поточного року конкурс з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги пройшов у Донецькій області, а саме у Краматорську. У співбесіді прийняли участь 21 адвокат.

       За результатом конкурсів комісіями було відібрано правозахисників, які поповнять ряди адвокатів, що надаватимуть безоплатну вторинну правову допомогу у Донецькій та Запорізькій областях.444