назад

12341220 448196375371965 8010257811274214533 nПродовжуючи інформаційно-роз’яснювальну кампанію серед жителів Кременеччини,  15 грудня 2015 року в.о. начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Кременецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ярослав Лис взяв участь у другій сесії новообраної Дунаївської сільської ради, яка проводилась Головою сільської ради Сергієм Плетюком.

У ході  сесії Ярослав Лис проінформував присутніх про систему безоплатної вторинної правової допомоги в Україні, ознайомив з основними положеннями Закону України «Про безоплатну правову допомогу», окреслив механізм роботи місцевого центру  та звернув увагу на категорію осіб, які мають право на отримання БВПД.

Також, Ярослав Лис відповів на запитання  присутніх,  що стосувались порядку виплати заробітної плати працюючим пенсіонерам, порядку обчислення середньомісячного сукупного доходу сім’ї та інші.

Крім того, серед депутатів сільської ради та працівників апарату були поширені  інформативні буклети  про безоплатну вторинну правову допомогу та листівки з переліком пільгових категорій осіб, які мають право на отримання БВПД для подальшого розміщення їх на інформаційних стендах у людних місцях.

В ході сесії наголошено  на необхідності тісної співпраці Дунаївської сільської ради з Кременецьким місцевим центром, щодо розширення доступу до БВПД жителів населених пунктів, що розміщені на території сільської ради. Крім того, досягнуто домовленості, щодо проведення працівниками Кременецького місцевого центру 22 грудня у приміщенні сільської ради виїзного прийому громадян. Для забезпечення доступу громадян до безоплатної правової допомоги керівництво та депутати сільської ради протягом тижня проведуть інформаційно-роз’яснювальну роботу серед жителів Дунаєва, Богданівки, Куликова та Савчиць, які належать до Дунаєвської сільської ради.