назад

imgonline-com-ua-resize-W5xk8xWZsg



Формування духовного світу людини, особливо молодої, має актуальне значення для побудови незалежної Української держа­ви. Високі моральні принципи, естетичні смаки, політична культура молоді формуються в нерозривному зв’язку з оволодінням необхідним обсягом правових знань і юри­дичних норм.

Одним з найоптимальніших шляхів формування їхньої правової сві­домості та правової культури є засвоєння основ право­знавства в навчальному процесі. Саме з цією метою 13 вересня 2016 року головний спеціаліст Більмакського бюро правової допомоги, що є самостійним відділом Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Олена Дем’яненко зустрілася з учнями 10 класу Більмакської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та провела урок правознавства на тему: “Свобода слова та інформаційні небезпеки у соціальній мережі”.

Олена Вікторівна розповіла учням про такі засади громадянського суспільства, як свобода думки, повага до честі та гідності людини, принцип невтручання в особисте життя та реальне становище їх дотримання у соціальних мережах.

Фахівець бюро правової допомоги окреслила можливі небезпеки, що чатує на молодь, яка активно ділиться інформацією та фото. Також на уроці було розкрито питання меж свободи слова та обов’язку поважати чужі права та свободи. Олена Вікторівна попередила школярів про відповідальність, яку вони можуть понести за образи, погрози, приниження та інші неправомірні дії у соціальних мережах, які це матиме наслідки у їх подальшому житті.

Учні проявили активність та зацікавленість, ставили чимало питань. Наприкінці уроку було оголошено конкурс: хто в соціальній мережі “Вконтакте” знайде найбільше ознак правопорушень у постах, коментарях та зможе обгрунтувати свій вибір, отримає заохочувальний приз. Оголошення результатів конкурсу та нагорода переможців відбудуться на наступному уроці правохнавства.

Нагадуємо, що Більмакське бюро правової допомоги розташоване за адресою: вул. Запорізька, 28-а, ел. пошта – bilmakske@legalaid.zp.ua, тел.:  (06147) 2-20-74.