назад

Всеукраїнська науково-практична конференція науковців та фахівців системи БВПД відбулась на Полтавщині

SuR 171125 2123 листопадау Полтавському юридичному інституті Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого відбулася  ІІ Всеукраїнська науково-практичної конференції на тему: «Адаптація правової системи України до права Європейського Союзу: теоретичні та практичні аспекти».

У роботі заходу взяли участь представники системи БВПД Сумської області – директор Регіонального центру Олена Демченко та директор Охтирського місцевого центру Тамара Козир. 

SuR 171125 22

Захід зібрав когорту науковців, представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, судової системи, системи безоплатної правової допомоги з м. Полтави, Києва, Сум, Львова, Харкова, Одеси, Дніпра, Кривого Рогу, Запоріжжя та інших міст України, а також – з Республіки Болгарія та Грузії.

SuR 171125 23

Присутні обговорили теоретичні аспекти адаптації вітчизняної правової системи до права Європейського Союзу. Також дізналися про основні завдання модернізації системи надання безоплатної правової допомоги в Україні відповідно до європейських стандартів  та про удосконалення стандартів якості надання правової допомоги в Україні.

З доповідями із цих питань виступили  керівники системи безоплатної правової допомоги із різних областей України. Зокрема, директор Охтирського місцевого центру Тамара Козир з у своїй презентації «Практичні аспекти застосування в Україні досвіду надання безоплатної правової допомоги в інших країнах» говорила про напрацювання фахівців системи БВПД та перспективи у подальшій роботі.

SuR 171125 24«Заходи у такому формату дозволяють обговорити важливі питання адаптації законодавства України до права Європейського Союзу та шляхи їх подолання», – зазначила Олена Демченко.

SuR 171125 25