назад

Всеукраїнський тиждень права: лекції про адміністративну відповідальність неповнолітніх та правові тренінги

13.12.2016 - Pravo B 7Всеукраїнський тиждень права в Бердичеві розпочався з правоосвітнього уроку для школярів 9-10 класів Бердичівської школи-інтернат Житомирської обласної ради на тему: «Адміністративна та кримінальна відповідальність неповнолітніх». Ряд семінарів провели для осіб, що знаходяться на обліку в Бердичівському міському центрі зайнятості.

В Андрушівці фахівці бюро правової допомоги спільно з КВІ УДпС України в Андрушівському районі, Центром соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді Андрушівського району завітали з виховною годиною до студентів Андрушівського професійного ліцею та прочитали лекцію на тему: «Запобігання вчинення правопорушень. Адміністративна та кримінальна  відповідальність неповнолітніх». Також провели правовий лекторій та вікторину на тему: «Конвенція ООН про права дитини» для учнів 5-го класу Андрушівської гімназії.

13.12.2016 - Pravo B 2

На Любарщині Любарське бюро спільно з представниками відділу у справах сім’ї молоді і спорту Любарської РДА та сектору опіки і піклування служби в справах дітей Любарської РДА провели правовий тренінг для учнів 9-х класів Стрижівської школи. Під час тренінгу для учнів провели анкетування на правову тематику, кожен міг намалювати малюнок на тему: «Правові символи», спільно з працівниками Любарського бюро та вчителями виконати вправи «Хто може допомогти в захисті прав дитини?», «Основні нормативні акти України, в яких містяться положення про права дитини».

13.12.2016 - Pravo B 4 13.12.2016 - Pravo B 5

Фахівці Чуднівського бюро правової допомоги провели виховну годину на тему: «Якими є права та обов’язки учнів, вчителів та батьків у навчальному процесі» для учнів 8-9 класів у Вільшанській школі. Такі ж виховні години проводили для учнів 9-х класів Волосіївської школи Чуднівського району.

Фахівці Ружинського бюро спільно з фахівцями Ружинського районного центру зайнятості провели лекцію у Ружинській гімназії на тему: «Відкриття Ружинського бюро правової допомоги. Функції, важливість». «Ніколи не буде зайвим повторити свої обов’язки і дотримуватися їх, знати свої права і користуватися ними, побачити проблеми зі сторони та зробити для себе висновки. Незнання не звільняє від відповідальності, а знання навпаки перетворюється на силу, якою можна захистити себе від шкідливого та небезпечного, зміцнити свою силу волі, покращити поведінку», – зазначила начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Бердичівського місцевого центру Ольга Сікорська.

13.12.2016 - Pravo B 7

5 грудня начальник Брусилівського бюро правової допомоги провів відкритий урок з учнями старших класів Лазарівського навчально-виховного комплексу «Лазарівська ЗОШ І-ІІІ ступенів». Учні мали змогу дізнатись про адміністративну та кримінальну відповідальність неповнолітніх та особливості функціонування системи безоплатної правової допомоги. Окрім цього, провів семінар із вчителями Лазарівського навчально-виховного комплексу, який стосувався захисту прав дітей та інформуванню про систему безоплатної правової допомоги.

6 грудня фахівці Радомишльського бюро правової допомоги провели відкритий  урок  у Потіївській спеціальній школі І-ІІІ ступенів для дітей з наслідками  поліомеліту та церебрального паралічу на тему: «Права людини». Випускникам школи розповіли  про права та обов’язки громадянина, а також приділили особливу увагу темі безоплатної правової допомоги в Україні. Також провели семінар на тему: «Що таке безоплатна правова допомога» для трудового колективу школи.

7 грудня заступник начальника відділу представництва Яна Вельган та заступник начальника відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги Житомирського місцевого центру Вікторія Тогунова провели лекцію для учнів Житомирського вищого професійного технологічного училища. Ключовою темою лекції стало обговорення гарантованих прав дитини та розвиток системи безоплатної правової допомоги в Україні.

7 грудня відбувся відкритий урок із учнями старших класів Ставищенської школи, присвячений Загальній декларації прав людини. Фахівці Брусилівського бюро наголосили на можливості отримати безоплатну правову допомогу у центрах з надання БВПД та бюро. Всі учні та вчителі отримали роздаткові матеріали.

13.12.2016 - Pravo ZH 4

Також 7 грудня у Радомишльському районному центрі зайнятості відбувся семінар на тему: «Безоплатна правова допомога для людей з особливими потребами». Під час семінару працівники Радомишльського бюро розповіли присутнім про роботу центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також про умови отримання безоплатної правової допомоги. Крім цього, наголосили на тому, що згідно підписаного Меморандуму про співпрацю між Державною службою зайнятості (Центральним апаратом) та Координаційним центром з надання правової допомоги в кожному центрі зайнятості буде створено мобільний консультативний пункт, в якому громадяни зможуть отримати юридичні консультації.

13.12.2016 - Pravo ZH 3

8 грудня у Житомирському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбувся «День відкритих дверей». До центру завітали учні 9-го класу школи № 14. Працівники центру розповіли про систему безоплатної правової допомоги та її становлення в Україні. Учні та вчителі отримали вичерпну інформацію про роботу центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро, умови отримання такої допомоги. Особливу увагу приділили темі затримання неповнолітніх правоохоронними органами та алгоритму дій в таких ситуаціях.

13.12.2016 - Pravo ZH 1

8 грудня працівники Радомишльського бюро в приміщенні Радомишльського районного суду Житомирської області провели  конференцію на тему: «Безоплатна правова допомога  на захисті прав людини» для працівників суду. А 12 грудня  провели  лекцію для вчителів Білокриницької  школи на тему: «Правова допомога в Україні».

9 грудня фахівці Житомирського місцевого центру провели семінар для учасників АТО, які перебувають на обліку у Житомирському міському центрі зайнятості. Фахівці центру розповіли присутнім про функціонування системи БПД в Україні та розповсюдили інформаційні матеріали.

9 грудня фахівці Брусилівського бюро правової допомоги провели семінар для громадян, що перебувають на обліку в Брусилівському районному центрі зайнятості. Присутнім роз’яснили основні положення Закону України «Про безоплатну правову допомогу», надали інформацію про роботу центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги.

13.12.2016 - Pravo ZH 2

Всеукраїнський тиждень права фахівці Коростенського місцевого центру розпочали з лекції для студентів Коростенського професійно-технічного училища № 16 на тему: «Цивільна, адміністративна, кримінальна відповідальність. Завдання, функції місцевого центру з надання БВПД та бюро правової допомоги».

5-7 грудня учнів 6-8 класів  Малинських шкіл № 1 та № 3, школи № 8 м. Коростеня ознайомили з особливостями кримінальної та адміністративної відповідальності неповнолітніх, загальною декларацією прав людини.

13.12.2016 - Pravo K 1

6 грудня в Коростенському міському ліцеї фахівці місцевого центру прочитали лекцію на тему: «Конвенція ООН про права дитини – здобутки світової цивілізації.  Доступ до БПД». «Знаючи свої права з дитинства, людина зможе плідно й ефективно брати участь у розбудові правового суспільства нашої держави», – зазначила під час лекції інтегратор Оксана Сергієнко.  Цього ж дня фахівці Народицького бюро  провели  лекцію для вчителів та учнів 7-11 класів в Базарському НВК «ЗНЗ І-ІІІ ступенів – ДНЗ» на тему: «Права людини».

13.12.2016 - Pravo K 2

  
Фахівці Овруцького бюро правової допомоги 6 та 7 грудня провели ряд лекцій для учнів 9-11 класів Овруцької школи № 1 та Першотравневої школи. Під час лекцій учнів ознайомили з основними питаннями законодавства щодо підлітків та молоді, з найбільш поширеними прикладами правопорушень серед молоді з метою їх попередження. Учні усвідомили, щоб уміло і правильно користуватися своїми правами і добре виконувати свої обов’язки, не порушуючи прав і законних інтересів інших, треба знати закони. Під час обговорення питання адміністративних та кримінальних правопорушень неповнолітніми школярі активно включились в дискусію та ставили питання.

13.12.2016 - Pravo K 4

7 грудня працівники Коростенського місцевого центру відвідали школу № 2 м. Коростеня та прочитали лекцію на тему: «Загальна декларація прав людини». Зокрема роз’яснили, що одним із найвизначніших міжнародних актів у даній сфері є Загальна декларація прав людини, прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року, яка вперше закріпила перелік політичних, соціально-економічних та культурних прав людини.

8 грудня працівники Коростенського місцевого центру відвідали Лісівщинську школу Коростенського району та прочитали лекцію на тему: «Цивільна, адміністративна, кримінальна відповідальність. Завдання, функції місцевого центру з надання БВПД та бюро правової допомоги». Учнів ознайомили з таким важливим поняттям, як юридична відповідальність. Вона настає в результаті порушення приписів правових норм і виявляється у формі застосування примусових заходів до правопорушника. Під час заходу також розглянули види відповідальності в Україні.

Фахівці Народицького бюро 8 грудня провели в Ласківській школі лекцію на тему: «Конвенція ООН про права дитини – здобутки світової цивілізації. Доступ до БПД». 7 грудня працівники Лугинського бюро спільно з провідним спеціалістом Лугинського районного центру зайнятості, начальницею служби у справах дітей Лугинської РДА відвідали школярів 10-11 класів Лугинської гімназії імені В. П. Фількова. Під час зустрічі провели виховний урок на тему: «Права людини». Школярам розповіли про основні права дітей, відмінності між малолітньою та неповнолітньою дитиною, кримінальну та адміністративну відповідальність неповнолітніх, роботу Лугинського бюро безоплатної правової допомоги, його місце розташування  та графік роботи, функції бюро.

13.12.2016 - Pravo K 3

9 грудня фахівці Лугинського бюро  провели лекцію в Червоно-Волоцькій школі на тему: «Попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми. Доступ до безоплатної правової допомоги».

Працівники Хорошівського бюро правової допомоги  6 грудня прочитали лекцію для учнів Хорошівського НВК № 1, а 8  грудня – для учнів Хорошівської гімназії. З метою запобігання негативним проявам серед неповнолітніх, запобігання правопорушень обговорювали види покарань, що застосовуються до неповнолітніх.

13.12.2016 - Pravo K 5

Протягом Всеукраїнського тижня права Малинським бюро правової допомоги була організована виставка юридичної літератури в Малинській районній центральній бібліотеці на тему: «Права людини».

5 грудня фахівці Ємільчинського бюро правової допомоги провели семінар для безробітних з числа учасників бойових дій та малозабезпечених з питань їх соціального захисту. Щоденно з 1 по 9 грудня на базі Новоград-Волинського міського центру зайнятості проходив семінарах для безробітних на тему: «Офіційне працевлаштування – мій захист», на якому виступали працівники Новоград-Волинського місцевого центру.

13.12.2016 - Pravo N 4 13.12.2016 - Pravo N 5

Протягом тижня права для учнів шкіл № 6, 8, Новороманівської школи, Слободороманівської гімназії, у Новоград-Волинському економіко-гуманітарному коледжі та Новоград-Волинській школі-інтернат фахівці Новоград-Волинського місцевого центру прочитали ряд лекцій на тему: «Знаємо та реалізуємо свої права», «Права дитини, як повноцінного члена суспільства», «Принципи адвокатської етики. Практична реалізація їх на практиці».

13.12.2016 - Pravo N 6

8 грудня фахівці Олевського бюро правової допомоги провели правовий семінар на тему: «Права та свободи людини» для випускників Олевської гімназії.

13.12.2016 - Pravo N 1

6 грудня фахівці Пулинського бюро провели тематичний урок спільно з працівниками Пулинського професійно-технічного ліцею на тему: «Права людини». Окрім того у Центральній районній бібліотеці силами працівників бюро була організована книжкова виставка юридичної літератури щодо дотримання соціальних прав громадян.

13.12.2016 - Pravo N 3 13.12.2016 - Pravo N 2