назад

«Я маю право голосу!»: скайп-треніг з питань виборчого права

RC naradaЗ метою ефективної реалізації інформаційної кампанії «Я маю право голосу!» в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області 18 лютого відбувся скайп-тренінг з питань вибочого права, який провела директор Стрийського місцевого центру, сертифікований тренер Марія Николаїшин.

У зазначеному тренінгу взяли участь фахівці Регіонального центру, працівники відділів правової інформації та консультацій; представництва місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги.

Під час навчання фахівці системи БПД Львівщини дізнались про алгоритм процедури голосування на виборчій дільниці.

Так, Марія Николаїшин закцентувала увагу присутніх, як молоді люди, що голосуватимуть вперше, зможуть реалізувати своє право голосу. Також вона розповіла про особливості голосування людей з обмеженими можливостями пересування.

Не оминула увагою директор Стрийського місцевого центру процедуру тимчасової зміни місця голосування: крім внутрішньо переміщених осіб, таке право мають право люди, які в силу обставин перебувають поза місцем своєї виборчої адреси.

Варто зазначити, що Марія Николаїшин напередодні скайп-навчання пройшла тренінг у рамках проекту IFES за ініціативою Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції України.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел./факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).